International 4H Youth Exchange

World peace through understanding


IFYE programmet


 

International 4H-Youth Exchange (IFYE) er et utvekslingsprogram der du reiser til et annet land for en periode på ca. 3 eller 6 måneder. I løpet av denne perioden skal du bo hos flere vertsfamilier, og gjennom dette får et innblikk i hvordan helt vanlige familier lever og bor. IFYE-programmet er et utvekslingsprogram for ungdom tilknyttet 4H eller tilsvarende bygdeungdomsorganisasjoner, og det går mellom ca 60 land over hele verden. Målsettingen for IFYE-programmet er idealistisk: Folk må lære å forstå hverandre om det skal være mulig å leve i en verden uten krig. For å få dette til, må vi ha kontakt og lære om hverandre. Det gjør vi best ved å få oppleve hvordan folk lever i et annet land.

Hvem kan søke?
Alle som er 4H-plakettmottakere og er mellom 18 og 30 år.

Disse landene er med i programmet
Europa (fra 3 uker til 3 måneder): Sveits, England,Skottland, Nord-Irland, Tyskland, Østerrike
Øvrige verden (20-30 år): Taiwan (2-3 mnd) Australia (2-3 mnd) (utreise bare i partallsår), Costa Rica (2-3 mnd), enkelte stater i USA (etter avtale)
Utreise for de fleste landene er i juni.

Kostnader
Registreringsavgift kr 6 000,- betales til 4H Norge når du tar i mot tilbudet i januar. Dette går til 2 obligatoriske kurs og visittkort, samt litt av administrasjonen. I tillegg må du betale for reisa til og fra vertslandet, forsikring og lommepenger. Oppholdet i vertslandet betales av organisasjonen der, og vertsfamiliene holder kost og losji.

Søknadsskjema
Du finner alle papirer du trenger og søknadsskjema på 4H Norge sine nettsider Søknadsfrist er 15. november. Uttaking skjer i desember, og du må si fra i begynnelsen av januar om du tar i mot tilbudet eller ikke.

Spørsmål?  Er det noe du lurer på så er det bare å kontakte oss, og vi vil svare deg så godt vi kan! Du kan sende oss en e-post : styret (a) ifye.no

Når du kommer hjem

IFYE-opplevelsen fortsetter når du kommer hjem. NIFYEA er sentral i organiseringen av IFYE-programmet i Norge, både det året man reiser ut og når man kommer hjem. NIFYEA har status om en fylkesalumnklubb. IFYE-konferanse er et høydepunkt for tidligere IFYEer i alle aldrer. Hvert femte år er det verdenskonferanse, mens det er europeisk konferanse hver sommer. IFYE-cafe er en uformell arena der IFYEer treffes på cafe. Har vært arrangert i Oslo, Bergen, Hamar og Trondheim.

 Once an IFYE  -  always an IFYE !
 

 

 

Søknadsskjema

Informasjonsbrosjyre og Presentasjon av ulike landene

 

  Til hovedsiden